Szolgáltatások


 •  Laptop - asztali gép újratelepítés
  • Amikor asztali gépén vagy laptopján már nem segít semmi, vírusos lett, lassú, programok nem indulnak el, akkor sok esetben a legegyszerűbb, leghosszútávúbb megoldás az újratelepítés, amiben a legtöbbször egy számítógép szerviz tud segíteni!

   Ilyen esetben szükségesek a következők:

   1. Ellenőrizzük, hogy a gépben lévő merevlemez állapota megfelelő-e, vannak-e rajta hibás szektorok stb. Amennyiben a merevlemez állapota megfelelő, akkor lehetséges a munka elkezdése.
   2. Mindenekelőtt tisztázzuk Önnek, hogy vannak-e a gépen fontos adatok, melyeket menteni szükséges (dokumentumok, fotók, zenék, videók, levelezés, stb). Amennyiben igen, elvégezzük külső eszközre ezen adatok mentését.
   3. Elkezdjük az újratelepítéséi folyamatot. (partíció(ka)t törlünk, létrehozunk, formázunk, telepítünk.
   4. Az alaprendszer feltelepülése után következnek a megfelelő driverek (illesztőprogramok) beszerzései, telepítései a megfelelő sorrendben. (Amennyiben nem rendelkezik driver lemezzel, beszerezzük az internetről)
   5. Miután a szükséges illesztőprogramok is fent vannak, az igényelt, eddig használt szoftvereit is feltelepítjük, beállítjuk.
   6. Antivírus programról is gondoskodunk!
   7. Minden korábban lementett adatot visszatöltünk a gépre.
   8. Esetlegesen perifériákat (nyomtató, szkenner, stb) feltelepítjük az új rendszerre.

   Mint az látszik, az újratelepítés elég körülményes, odafigyelést, szakértelmet, rutint igénylő feladat.

   Egy ilyen folyamat akár 3 órán át is tarthat az esetleges komplikációktól függően.

   • Vírusirtás

   Amennyiben azt tapasztalja, hogy számítógépe, laptopja a következők egyikét produkálja, gyanakodni lehet rá, hogy valamilyen vírusok támadták meg gépét, amire a leggyakrabban internetezés közben kerülhet sor:

   • Állandóan lefagy
   • Nehezen indul el
   • Nem indulnak el bizonyos programok
   • Lassú
   • Dokumentumai, képei nem nyílnak meg (LEGVESZÉLYESEBB VÍRUS JELENLEG)
   • Internetezés közben a megszokott weboldalak nézésekor az adott weblapba épített reklámokon felül több ablakban zavaró felugró hirdetések jelennek meg

   Ilyen esetekben vírusirtás, vagy nagyon szövevényes, komplikált több vírus által már sok kárt tett gép esetében újratelepítés lehet szükséges.

   Fontos a megfelelő vírusvédelmi program kiválasztása is!

   Amennyiben arra gyanakszik, hogy esetleg vírusos a számítógépe, mielőbb intézkedjen, mert a helyzet sajnos nem fog javulni.

   • Adatmentés, adat(fénykép-videó) visszaállítás - törölt fájlok visszaállítása 

   Véletlen kitörölt egy fontos fájlt? Esetleg (zsaroló)vírus áldozata lett?
   Törölte a partíciót, megformázta a winchestert és előtte elfelejtett adatot menteni? Segítünk!

   • Szoftverek . eszközök beszerzése

   Szüksége van egy kábelre? Kellene egy új router? Lassan nyomtat a nyomtató? Akadozik az egér? Kicsi a monitorja?Memóriát szeretne bővíteni ? Gyorsítani szeretné Laptopját asztali számítógépét ? Videókártyára lenne szüksége? Ebben is segítünk!

    

   • Nyomtató  telepítés-üzembehelyezés

   Vásárolt otthonába, vagy irodájába nyomtatót, szkennert? Segítünk üzembe helyezni, telepíteni, összekötni számítógépével, vagy a meglévő hálózatába bekötni!

   • Driver (hang-videókártya-webkamera) telepítés,beállítás!

   Amennyiben bármilyen eszközt, webkamerát, hangkártyát, kiegészítőt vett, szükséges a megfelelő drivereket, illesztőprogramokat szakszerűen feltelepíteni.

   EGYÉB LAPTOP ÉS ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPES PROBLÉMÁIVAL IS KERESSEN BIZALOMMAL!